Παιδιά των άστρων: «Η αστροφυσική συναντά τη μουσική σε ένα μελωδικό ταξίδι στο Σύμπαν»

384 προβολές

 

Είναι γεγονός! Μετά τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και τη Σύρο, ένα “αστρικό ταξίδι” ανά την Ελλάδα, Τα “Παιδιά των άστρων” έρχονται και στην Αθήνα! Μια μαγευτική παράσταση που ενώνει την αστροφυσική με τη μουσική!

Ο αστροφυσικός Παύλος Καστανάς, γνωστός απ’ το διαδικτυακό κανάλι «Astronio», και ο μουσικός Γιάννης Ρούσσος, ο άνθρωπος πίσω από το «Science Behind Music», σας προσκαλούν σε μια μοναδική βραδιά. Σαν αστροναύτες, θα ταξιδέψετε στον θαυμαστό κόσμο της αστροφυσικής και των εντυπωσιακών διαστημικών φαινομένων και θα γνωρίσετε τη θέση του ανθρώπου μέσα στο αχανές Σύμπαν. Παράλληλα, το αστρικό αυτό μάθημα παίρνει τη μορφή συναυλίας διανθισμένης με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια τα οποία αναφέρονται στο διάστημα και στα ουράνια σώματα, όπως το ομώνυμο τραγούδι του τίτλου “Παιδιά των άστρων” σε στίχους Άκη Λούκα (Moysiko Hmerologio) και μουσική Βασίλη Φωτιά (Vasilis Fotias).

Η πρεμιέρα είναι το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Comedy Club Λοσάντζελε και η συναυλία θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για έναν μήνα. Εξασφαλίστε από τώρα θέση για τις επόμενες παραστάσεις, καθώς η πρεμιέρα είναι ήδη sold out! Στο τραγούδι, ο Γιάννης Ρούσσος (Science Behind Music), ενώ στο πιάνο ο Στέφανος Δανιηλίδης (Danik). Ο Παύλος Καστανάς, επί σκηνής θα μοιραστεί μαζί σας αυτά που τον συγκινούν και τον ενθουσιάζουν περισσοτερο στην αστροφυσική και στην προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει τη θέση του μέσα στο Σύμπαν!

Γνωρίστε τον Παύλο Καστανά ή αλλιώς Astronio

Γέννημα θρέμμα Αθηναίος, η Φυσική είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του από τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα. Το αριστείο του στις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc) στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary, University of London)  αποτέλεσε σκαλοπάτι για να γίνει συνεργάτης – λέκτορας του Πανεπιστημίου του Derby. Το Μάιο του 2017 δημιούργησε το κανάλι “Astronio” στο Youtube και πλέον είναι γνωστός ως ο λέκτορας που έκανε την αστροφυσική προσιτή σε όλους. Σκοπός του είναι να φέρει την αστρονομία και τις θετικές επιστήμες πιο κοντά στο ελληνικό κοινό. Ως λάτρης του λαμπρού κόσμου στον οποίο κατοικούμε εξαπλώνει την αγάπη του για τις θετικές επιστήμες στα μπαράκια της πόλης με το Astronio Bar Quiz. Επιπροσθέτως, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο TEDx του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Athens Science Festival, στο Mediterranean College, στο Ευγενίδειο Πλανητάριο και έχει βραβευτεί με το βραβείο επικοινωνίας της επιστήμης ΕΠΙ2.

Μέσω της παράστασης «Παιδιά των άστρων», δοκιμάζει να συνδέσει τις γνώσεις του για τα μυστήρια των άστρων και του σύμπαντος με την αιθέρια τέχνη της μουσικής, δηλαδή την τέχνη που εκφράζει το σύμπαν που κρύβουμε μέσα μας.

 

Astronio Channel Youtube

https://www.youtube.com/c/Astronio

 

Γνωρίστε τον Γιάννη Ρούσσο

Έχοντας ξεκινήσει μαθήματα μουσικής από τα οχτώ του χρόνια, ο Γιάννης Ρούσσος ασχολείται με μελωδίες σχεδόν όλη του τη ζωή. Σπούδασε λαϊκή μουσική στη Σχολή Λαϊκής Μουσικής του Φ. Δακρότση, κι έπειτα ακουστική κιθάρα, πιάνο, φωνητική, Θεωρία της Μουσικής, Αρμονία και Αντίστιξη στο Αττικό Ωδείο της Αθήνας. Σήμερα, ως πτυχιούχος θεωρητικός μουσικός, πέρα από την τραγουδοποιία και την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, ασχολείται με την περαιτέρω μελέτη της μουσικής συνδέοντάς τη με την επιστήμη. Αυτή του η ενασχόληση τον ώθησε στη δημιουργία του καναλιού Science Behind Music, που σκοπό έχει την αποτελεσματικότερη επικοινωνία της μουσικής και την ανάδειξή της ως κάτι παραπάνω από μία τέχνη.

Science Behind Music Youtube Channel

https://www.youtube.com/c/ScienceBehindMusic/

 

Για κράτηση εισιτηρίων μπορείτε να καλείτε καθημερινά μεταξύ 16:00-20:00 στο 210-9215740. Ο χώρος του Λοσάντζελε είναι 100% προσβάσιμος για ΑΜΕΑ. Επίσης, ισχύουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για κλειστούς χώρους από τον νόμο, δηλαδή απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Για ανήλικα άτομα αρκεί self test που να συνοδεύεται με δήλωση του κηδεμόνα ή rapid test 24ώρου.