About me

Γεια σας!

Καλώς ήρθατε στο νέο μας σπίτι! Είναι άνετο, ευρύχωρο και σε κάθε δωμάτιο φιλοξενεί νέες εκπλήξεις! Μπορεί να ακούγομαι σαν ξενοδόχος σε δημοφιλή προορισμό, αλλά έτσι νιώθω για το Α Νew Start! Είμαι ενθουσιασμένη που από σήμερα έχω τον δικό μου χώρο και μπορώ να σας φιλοξενώ και να μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις, συναισθήματα, συμβουλές για τις σχέσεις, την ομορφιά, τη μόδα, ιδέες για art and theater και για όλα όσα απασχολούν τη γυναίκα -και γιατί όχι- τον άντρα. Μεγάλη μου αγάπη η ψυχολογία, γι’αυτό και θα επικεντρώνομαι πολύ σε αυτού του είδους τα θέματα, στις σχέσεις μας με το άλλο φύλο αλλά και με τους άλλους ανθρώπους γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μου οι φίλοι έρχονται σε μένα για συμβουλές στα προσωπικά τους (κάτι το οποίο απολαμβάνω) και τις προσφέρω με μεγάλη χαρά!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω. Στο πίσω μέρος των βιβλίων, σε τετράδια, πάνω σε…εισιτήρια και χαρτοπετσέτες, σε ό,τι έπεφτε στα χέρια μου και μπορούσε να γίνει ο καμβάς πάνω στον οποίο θα ζωγράφιζα κομμάτια της ψυχής μου. Τρόπος έκφρασής μου οι στίχοι (με ομοιοκαταληξία παρακαλώ για να ικανοποιούν την…ψυχαναγκαστική ανάγκη μου για αρμονία). Δεν ξέρω πώς προέκυψε, μου το υπαγόρευσε ξαφνικά το υποσυνείδητό μου σε μικρή ηλικία και είναι κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Μεγαλώνοντας, ο…χείμαρρος των συναισθημάτων μου άρχισε να μετουσιώνεται σε ατέλειωτα κείμενα στο ημερολόγιό μου. Ώσπου κάποια στιγμή στην εφηβεία μου κατάλαβα ότι αυτό δεν ήταν απλώς μια αναγκαιότητα, αλλά θα γινόταν τρόπος ζωής μου. Κι έτσι ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός ήταν ξεκάθαρος…Δημοσιογραφία.

Η αγάπη μου για το θέατρο, βέβαια, με ώθησε πρώτα στις Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχοντας στο μυαλό μου να τις συνδυάσω με τη δημοσιογραφία αργότερα. Γι’αυτό μέσα στο Anewstart.gr θα δείτε και κριτικές παραστάσεων που δεν πρέπει να χάσετε. Μετά από πολλά χρόνια στο χώρο των media (εργάζομαι στην τηλεόραση, ενώ κατά καιρούς έχω υπάρξει συντάκτρια σε διάφορα site) ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι τελείως προσωπικό, που θα μου επιτρέπει να εκφράζομαι ελεύθερα αλλά και να έχω τη δυνατότητα να επικοινωνώ μαζί σας! Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την προσωπική επαφή, γι’ αυτό μπορείτε να μου στέλνετε μηνύματα στα profile μου στα social media για ό,τι σας απασχολεί και να κάνετε σχόλια στα κείμενα.

A new start λοιπόν…Και δεν είναι τυχαίο το όνομα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα που χρειαζόμουν εδώ και καιρό σε όλους τους τομείς. Σηματοδοτεί τη νέα αρχή που όλοι θέλουμε να κάνουμε. Κι εδώ μπορούμε να την κάνουμε μαζί. Στόχος μας είναι το well-being, ένας καλύτερος τρόπος ζωής με αισιόδοξη σκέψη που θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση της ευτυχίας. Επίσης, μέσα στη λέξη start, υπάρχει και η λέξη star. Γιατί κάθε νέα αρχή φωτίζεται από ένα αστέρι…Μια προσωπική ευλογία που μας δείχνει το σωστό δρόμο. Ο καθένας μας αν κοιτάξει γύρω ή μέσα του, θα το βρει. Εγώ ξέρω ποιό είναι το δικό μου και το έχω οδηγό μου… Γιατί όπως έχει πει και ο Βρετανός συγγραφέας Roald Dahl:

“Somewhere inside all of us is the power to change the world”.

Η δύναμη, λοιπόν, είναι μέσα μας…Αρκεί να το πιστέψουμε.

Χαρά Βλαμάκη
Founder – Editor in Chief